понеділок, 02 жовтня 2017 12:06

Ярош озвучив своє бачення миротворчої місії на Донбасі

Ярош озвучив своє бачення миротворчої місії на Донбасі
Народний депутат Дмитро Ярош. Фото: apostrophe.ua

Миротворців ООН на Донбас можна ввести лише за українським сценарієм. Тоді Служба безпеки зможе провести зачистку території від сепаратистів.

Таку думку висловив народний депутат Дмитро Ярош в інтерв'ю "Апострофу".

"Все залежить від того, чи буде реалізована українська схема з перекриттям миротворцями українсько-російського кордону. Звичайно, ці миротворці не повинні бути якимись дуже тісними союзниками Російської Федерації - з якогось Узбекистану чи Казахстану. Це все одно, що Росія, і тоді все буде нормально тільки для них.

Ось за таких умов теоретично можна було б відмовитися від проведення широкомасштабної військової операції і віддати справу відновлення територіальної цілісності і захисту нашої національної безпеки в руки СБУ. У них є хороший досвід з ліквідації не одного ворога України, і я думаю, що якраз, не дивлячись на присутність миротворців, можна було б влаштувати таку зачистку, що кожне чудовисько, яке здійснювало злочини проти України зі зброєю в руках, було б нейтралізоване", - вважає Ярош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські літаки вже падають у Білорусі, підуть у наступ - понесуть шалені втрати" - Ярош

22 серпня президент Петро Порошенко заявив про намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про введення миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент РФ Володимир Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на своїх умовах. Функції місії повинні полягати винятково в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР. Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Ярош озвучив своє бачення миротворчої місії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути