четвер, 24 грудня 2020 11:07

Арестович розповів про свої обов'язки в ТКГ

Арестович розповів про свої обов'язки в ТКГ
Основне завдання Арестовича — закрити велику інформаційну діру. Фото: apostrophe

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович розповів, що перед ним у ТКГ поставлено завдання поліпшити комунікацію, "захопити порядок денний" та інформувати громадськість швидше за російську сторону.

Про це він розповів в інтервʼю "Бабелю".

"Сказали, що є провал комунікації: кейс Фокіна (Вітольд Фокін - заступник голови української делегації в ТКГ з 18 серпня до 30 вересня 2020 року, - Gazeta.ua) - усі говорять, що хочуть. Запитали, що б я рекомендував. Я сказав: хлопці, ви і комунікації - це різні речі. Стандарт НАТО - це єдиний голос. 2-й момент: коли Козак (Дмитро Козак - заступник голови Адміністрації президента Росії, - Gazeta.ua) щось озвучує раніше за Єрмака - це неприйнятно. Ми маємо захопити порядок денний і потім можна йти курити бамбук. Наші новини й анонси завжди мають виходити раніше за російські. Їм усе сподобалося, і після цього була пропозиція попрацювати", - пояснив Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович просто створює шум. Миротворців на Донбасі не буде

Він не знає, хто його рекомендував на посаду, але каже, що з головою Офіса президента Андрієм Єрмаком він зустрічається майже щодня.

Його основне завдання - закрити велику інформаційну діру. За словами Арестовича, завдання йому ставить Єрмак. Вони стосуються стратегічної комунікації.

З Михайлом Подоляком, радником голови ОП, який відповідає за комунікації, Арестович погоджує пресрелізи. Водночас він зазначив, що Подоляк "не гасить його ініціативи і не вносить правки".

З міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим Арестович координується по роботі ТКГ.

Арестович відповів, навіщо він Єрмаку, якщо є Подоляк.

"Там потрібно володіти специфічними знаннями: людина має розумітися на військовій справі та водночас на інформаційній політиці. Таких людей у країні мало - десь пʼятеро".

Раніше радник з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович попросив вибачення за поширений ним російський фейк про вбитого воїна Збройних сил України після перетину лінії розмежування.

28 жовтня військовий оглядач став речником української делегації у ТКГ.

Вже 1 грудня глава Офіса президента Андрій Єрмак призначив Арестовича своїм позаштатним радником з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони.

Зараз ви читаєте новину «Арестович розповів про свої обов'язки в ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути