понеділок, 11 квітня 2022 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович назвав представників російських "еліт" - кандидатів на ліквідацію

Арестович назвав представників російських "еліт" - кандидатів на ліквідацію
Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович. Фото: скріншот з відео ОП

Радник керівника Офіса президента Олексій Арестович заявив, що військове керівництво Росії, яке не впоралося із завданнями наступу на Україну, "прибирають".

Наступні два кандидати на ліквідацію Валерій Герасимов і Олександр Дворніков. Перший - начальник генштабу збройних сил РФ, заступник міністра оборони РФ. Другий - генерал російської армії. Про це він сказав у програмі російського журналіста Марка Фейгіна.

"Наступний кандидат у нас - Герасимов (Валерій Герасимов. - Gazeta.ua), а за ним кандидат - Долгополов (Олександр Дворніков. - Gazeta.ua), якого поставили керувати.

Я знаю, що таке російська штабна культура. Його поставили, бо коли взяли десяток генералів і запитали: "Ну, хто, товариші офіцери? Хто не засс*ть?". Він сказав: "Та я виконаю!" і зробив два кроки вперед. А ось тепер він не виконає, бо там надто великий сюрприз в зоні операції Об'єднаних сил. Ми подивимося, як він подіє, але він вельми перспективний", - сказав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбомбили чотири військові об'єкти окупантів і перетворили мелітопольський аеропорт на Чорнобаївку-2 - Арестович

Додав, що в загарбницькій війні Росії - за Україну навіть погода.

"Чітко на лінії від Харкова до Маріуполя - 10 днів дощів поспіль. До того ж навіть 50 міліметрів опадів коли випаде, це значить, що води в окопах буде до колін, повністю розмочені поля, неможливість чи сильно обмежені дії авіації та необхідність наступів уздовж доріг. Жодних страшних обхідних напрямків головного удару, бо почне це все грузнути моментально і всі попалять редуктори БМП упродовж двох секунд за спроби в цій багнюці борсатися.

І якщо це так, то це збиття темпів - це таке свято, бо нам встигне підійти те, про що ми не говоримо. І я бачу, що навіть погода за нас. Щоправда, це перевага, яка може бути реалізована обома сторонами. Подивимося, як ми це зробимо. Гірше має бути тим, хто наступає", - підсумував Арестович.

У Росії почали шукати винних у проваленні війни проти України та розглядають таких людей тільки як зрадників. Оскільки президенту-агресору Володимиру Путіну не світить перемога у війні проти України, у Кремлі почали пошук винних всередині країни, заявив Олексій Арестович.

Російські військові втрати живої сили не дають можливості повномасштабно атакувати українські позиції. Відновити боєздатність частин намагаються шляхом залучення найманців і звільнених з військової служби. РФ планує залучити контингент із невизнаного Придністров'я.

Зараз ви читаєте новину «Арестович назвав представників російських "еліт" - кандидатів на ліквідацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути