пʼятниця, 12 серпня 2011 14:30

Арешт Тимошенко і закон про судоустрій похитнули верховенство права - погляд з США

Арешт Тимошенко і закон про судоустрій похитнули верховенство права - погляд з США

Без верховенства права Україна є поділеною між тими, хто над законом, і тими, хто нижчий за нього, пише у своїй статті для Gazeta.ua суддя Федерального суду претензій США Богдан Футей.

"Без судової гілки влади, що гарантуватиме захист прав людини на свободу слова, преси, на процесуальні гарантії, можуть принижуватися права меншин і непопулярних груп. Без незалежної судової гілки неможлива повага до верховенства права. Відсутність захисту цих категорій може заважати сталому демократичному, політичному й економічному розвитку України на шляху до європейських стандартів життя", - переконаний американський суддя.

Футей назвав дві події, що похитнули впевненість у верховенстві права в Україні. За його словами, це судове переслідування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і прийняття у липні 2010-го нового Закону "Про судоустрій та статус суддів".

На думку судді, після цього Україна опинилася на краю прірви з пошкодженим іміджем.

"Якщо Конституцію розглядають як щось, що можна порушити за незручної ситуації, то такий Закон є лише словами на папері й не зможе забезпечити свободи, за які боролися українці. Без цих свобод майбутнє України як демократичної нації є у небезпеці", - додав Футей.

Зараз ви читаєте новину «Арешт Тимошенко і закон про судоустрій похитнули верховенство права - погляд з США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути