вівторок, 08 жовтня 2019 16:00

Арешт Пашинського: у Порошенка звертають увагу на дії Портнова

Арешт Пашинського: у Порошенка звертають увагу на дії Портнова
У "ЄС" вважають арешт Пашинського надмірним заходом, оскільки він не переховувався від правосуддя і не намагався впливати на перебіг слідства

Партія "Європейська солідарність" заявила, що провадження щодо екс-нардепа Сергія Пашинського політично мотивоване, а його арешт – "дешеве шоу", щоб відвернути увагу людей від провалу влади у зовнішній політиці.

Про це йдеться на сайті політсили.

"Анонсування" рішення Печерського суду щодо взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського від поплічника Януковича Андрія Портнова прямо вказують на його політичну вмотивованість", – йдеться у заяві.

"Влада стала на помилковий шлях, прикриваючи провали у зовнішній політиці "серіалом з посадками", попередньо анонсованими і зрежисованими поплічниками Януковича", – додають в "ЄС".

У "Європейській солідарності" вважають арешт Пашинського надмірним заходом, оскільки він не переховувався від правосуддя і не намагався впливати на перебіг слідства.

На думку "ЄС", чинна влада за допомогою арешту Пашинського намагається показати сумнівні "успіхи" у боротьбі з колишньою владою і відвернути увагу суспільства від "очевидного провалу у зовнішній політиці України, який сьогодні викликає справедливе обурення громадян України".

Нагадаємо, запобіжний захід екснардепу Сергію Пашинському обрав Печерський суд Києва напередодні, після оголошення ДБР підозри. Його взяли під варту на два місяці (до 4 грудня) без права внесення застави. Йдеться про конфлікт на дорозі ще 2016 року, під час якого Пашинський відкрив вогонь із пістолета.

Після арешту екснардепа колишній заступник голови АП Януковича Андрій Портнов, заявив, що це буцімто його рук справа і те саме чекатиме п'ятого президента України Петра Порошенка.

Провідна фахівчиня дипакадемії при МЗС Олена Снігир зауважила, що у разі, якщо Порошенку висунуть підозру і це матиме ознаки політичного переслідування – реакція світу буде жорстко негативною.

Зараз ви читаєте новину «Арешт Пашинського: у Порошенка звертають увагу на дії Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути