Ексклюзиви
понеділок, 22 лютого 2010 09:55

Януковичу погрожують акціями протесту, якщо він змінюватиме мовні закони

Януковичу погрожують акціями протесту, якщо він змінюватиме мовні закони

Низка громадських об"єднань та політичних партій Львівщини заявили, що протестуватимуть, якщо влада буде змінювати мовне законодавство.

Активісти написали новообраному президенту Вікторові Януковичу листа на захист української мови, передає "Німецька хвиля".

"Якщо у Верховній Раді постане питання зміни мовного законодавства, і регіонам таки дозволять самостійно визначати, якою мовою здійснювати навчання чи вести ділову документацію, то ми повеземо до Києва людей", - заявила представник ВО "Свободи", доцент кафедри української мови НУ "Львівська політехніка" Ірина Фаріон.

У листі до Януковича, під яким активісти збирають підписи, зазначено, що Україна є моноетнічною державою, де українців 77,8 відсотків.

Звідси і випливає їх абсолютне право на державність лише однієї мови – української, йдеться у листі. Про готовність підтримати протестні акції вже заявили й інші громадські та політичні об"єднання Львівщини.

Раніше лідер Партії регіонів Віктор Янукович неодноразово заявляв, що Партія регіонів має намір добиватися надання російській мові статусу другої державної.

Ми зробимо все, щоб, отримавши конституційну більшість в парламенті, прийняти закон про російську мову як про другу державну в Україні", - казав він.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу погрожують акціями протесту, якщо він змінюватиме мовні закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

483

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути