пʼятниця, 11 листопада 2011 13:02

Януковичу стало прикро через виселення "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-Ги"

Януковичу стало прикро через виселення "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-Ги"

Президент Віктор Янукович називає обурливою ситуацію навколо виселення хорової капели ім. Ревуцького та дитячого видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" з будівлі на вул. Басейній, 1/2, у Києві.

На засіданні громадської гуманітарної ради при президенті в п'ятницю Янукович зазначив, що такі події стали наслідком недосконалого українського законодавства.

"На жаль, аналіз чинного законодавства свідчить, що воно у нас дуже недосконале. Наочним прикладом цього незадовільного стану справ стають такі прикрі випадки, як наприклад, ситуація навколо перепланування будинку, в якому розміщені видавництво Івана Малковича і приміщення хорової капели ім. Ревуцького. Це, взагалі, кричущий випадок", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдери атакували видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

У свою чергу міністр культури Михайло Кулиняк відзначив на засіданні, що законопроект "Про охорону національної культурної спадщини" передбачає заходи щодо недопущення подібних ситуацій.

За словами міністра, зараз проходить громадське обговорення законопроекту, текст якого опублікований на сайті міністерства.

Кулиняк також звернувся до президента з проханням внести цей законопроект до Верховної Ради як невідкладний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша Україна" закликала гуманітаріїв Януковича зупинити антиукраїнський "наступ"

"Законопроектом пропонується відновити археологічну експертизу під час відведення землі під будівництво та посилити відповідальність за порушення законодавства щодо охорони культурної спадщини... Тоді варвар з ломом і бульдозером тричі подумає перш, ніж зазіхнути на пам'ятник архітектури. І такі випадки, як з видавництвом "А- БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" і капелою ім. Ревуцкого, стануть просто неможливими", - резюмував міністр культури.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу стало прикро через виселення "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-Ги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути