вівторок, 25 травня 2010 15:45

Януковичу "не пасує тога захисника Конституції, в яку він вирядився"

БЮТ вважає нещирими заяви президента Віктора Януковича щодо діалогу з опозицією.

Про це заявив БЮТівець Сергій Соболєв, коментуючи наміри Януковича зустрітися з представниками всіх політичних сил.

"Перш ніж проводити круглі столи з опозицією владі потрібно припинити політичні репресії, відмовитись від порушень прав опозиції, у тому числі в парламенті. І тільки тоді, на нашу думку, можливі подібні круглі столи", - сказав він, повідомляє прес-служба БЮТ.

Крім того, на думку Соболєва, Януковичу "не пасує тога захисника Конституції, в яку він вирядився, пояснюючи свою позицію щодо місцевих виборів".

Він додав, що саме Янукович несе персональну відповідальність "за антиконституційне скасування місцевих виборів, які мали відбутися в травні".

"Замість того, щоб виконувати Конституцію, нам пропонують змінювати виборчий закон, і не відомо, в якому режимі проводити вибори. Це є прямим порушенням Конституції", - заявив Соболєв.

На його думку, за його"піклуванням" Януковича про вибори стоїть не прагнення повернутися в конституційне поле, "а бажання організувати вибори в найбільш слушний для Партії регіонів момент, сформувати найзручніші для ПР правила їхнього проведення та підігнати дату голосування під завершення формування власної адміністративної вертикалі, здатної перетворити ці вибори на фарс".

Як відомо, раніше Янукович заявив, що, згідно з Конституцією, місцеві вибори слід проводити цього року.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу "не пасує тога захисника Конституції, в яку він вирядився"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути