понеділок, 09 липня 2012 09:38

Спецтема: Боротьба за "мову"

Януковичу пропонують зробити бандитську "феню" регіональною мовою

В Одесі з десяток молодих людей у масках оленів пройшли Дерибасівською на знак протесту проти ухвалення законопроекту про засади державної мовної політики.

Як повідомляє "5 канал", у руках активісти тримали гротескні плакати та портрет президента із золотими унітазами замість орденів.

Про це пише Українська правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники української мови спалили прапор Партії Регіонів у Черкасах

Під час ходи люди вигукували: "Нас гнобили на українській мові – тепер нас "будут гнобить по-русски".

За словами учасників акції, вони не підтримують новий мовний закон і вимагають від президента його не підписувати.

"Ми як російськомовні громадяни Одеси хочемо показати, що ми не підтримуємо ухвалення законопроекту 9037 в другому читанні", - сказала одна з учасниць акції.

"Ми хочемо показати, що за Партію регіонів після ухвалення цього законопроекту можуть голосувати тільки справжні олені", - додала вона.

"Олені" – це мем в інтернеті, який означає людину-русофіла, яка дуже страждає від утисків прав російськомовних в Україні. Дуже страждають олені, весь час волають про обмеження російської мови", - пояснив інший учасник ходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таке враження, що напередодні ми побили сотню "беркутівців" - Булатецький про "черкаське побоїще"

Як повідомляє сайт "Майдан", під час акції опівдні були висунуті пропозиції:1. Ввести бандитську "феню" регіональною мовою в держустановах відповідно до законопроекту "Про засади державної мовної політики": "Адже там більш ніж 10% вважають цю мову рідною".

2. Прийняти програми розвитку "фені" в регіонах: Точніше, тут скоріше мова про те, щоб просто розсекретити діючі з 2010 року програми з розвитку "фені".

3. Забезпечити можливість канонічної освіти за поняттями – при наявності охочих, відкривати в школах класи з мовою навчання – "фенею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нас "кинули" не тільки "Регіони", а й опозиція - голодувальники

4. Прирівняти відсидку у в'язниці до університетської освіти, і судимість – до посади професора. Причому за кожну судимість додавати до звання професор ще одну букву "ф".

5. Ввести орден золотого унітазу як вищу нагороду оленячої Малоросії. Оскільки герої Західної України оленів обурюють – "ввести нових героїв, з яких бере приклад хоча б еліта нашої країни": "На підставі постійних новин про витівки представників влади та їхніх дітей ми зробили висновок, що кращий претендент на орден золотого унітазу – Андрій Чикатило".

Зараз ви читаєте новину «Януковичу пропонують зробити бандитську "феню" регіональною мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути