вівторок, 17 травня 2011 13:31

Януковичу подарували дошку від корабля

Януковичу подарували дошку від корабля

Президент України Віктор Янукович взяв участь в урочистій закладці головного корабля класу "Корвет" проекту 58250 на Чорноморському суднобудівному заводі у Миколаєві . Його планується передати ВМС України у 2016 році.

Як повідомила прес-служба глави держави, Янукович встановив закладну дошку на блок корабля. На згадку про сьогоднішню подію президентові подарували її копію.

Звертаючись до працівників підприємства, глава держави відзначив важливість розвитку та державної підтримки суднобудівної галузі України.

"Ми разом з вами відпрацювали державну програму підтримки галузі, яка забезпечить її розвиток, зростання заробітної плати працівників", - зазначив Янукович і додав, що кількість замовлень на продукцію, зокрема, миколаївського заводу зростатиме і стимулюватиме розвиток суднобудівництва в країні в цілому.

Слід зазначити, що Концепція цільової оборонної програми будівництва кораблів класу "Корвет" (прийнята у березні 2011 року) передбачає створення серії корветів, які повинні увійти до складу Військово-Морських Сил України до 2021 року.

У грудні 2009 року Міноборони підписало державний контракт з Державною акціонерною холдинговою компанією "Чорноморський суднобудівний завод" на будівництво серії військових кораблів класу "Корвет".

У березні минулого року на підприємстві почали обробку металу для збірки заставної секції українського "Корвету". Держава торік виділила 1,2 мільйони гривень для закладення першого такого корабля.

Державна акціонерна холдингова компанія "Чорноморський суднобудівний завод" є однією з найбільших верфей України.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу подарували дошку від корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути