середа, 06 вересня 2017 11:01

Януковичу й Лавриновичу оголосили підозру в конституційному перевороті

Януковичу й Лавриновичу оголосили підозру в конституційному перевороті
Президенту-втікачу Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу повідомили про підозру в конституційному перевороті. Фото: УНІАН

Генеральна прокуратура повідомила про підозру у захопленні влади президенту-втікачу Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у своєму Facebook.

Департамент спецрозслідувань ГПУ розслідує справу конституційного перевороту 2010 року, який спричинив захоплення влади шляхом розширення повноважень президента за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту й уряду.

"На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за частиною 1 статті 109 КК України екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради України, зміни чинної Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації", - написав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швейцарії підтвердили наявність "золота Януковича" в банках

Екс-президент Віктор Янукович більше 3 років ховається в Росії. В Україні триває заочний суд у справі про державну зраду "легітимного". Янукович 2014 року підписав звернення до президента РФ Володимира Путіна про введення російських військ в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу й Лавриновичу оголосили підозру в конституційному перевороті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути