Ексклюзиви
неділя, 05 вересня 2010 12:25

Януковичу додадуть повноважень у жовтні?

Януковичу додадуть повноважень у жовтні?

Політолог Володимир Фесенко не виключає, що звільнення судді Конституційного Суду В"ячеслава Джуня пов"язано із намірами Партії регіонів скасувати політичну реформу 2004 року.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Голова Конституційного суду, доповідач по питанню політреформи і контрольована більшість у "регіоналів" там зараз є. Але якщо вони хочуть підстрахуватися і зробити цю більшість абсолютно надійною, можливо, є спроба провести певну ротацію напередодні важливого голосування. Але можливі і якісь особисті мотиви звільнення", - зауважив експерт.

За його словами, Конституційний Суд скасує політреформу. "Але тут можливі певні нюанси. Янукович у своїх публічних виступах заявляв, що треба провести конституційну реформу, а не просто скасувати ту, яка була у 2004 році. Потрібно 300 голосів в парламенті. Це означає, що замало буде скасувати минулу. Я не виключаю, що одночасно буде зроблена спроба підготувати і реалізувати президентські конституційні ініціативи ", - пояснив Фесенко.

"Подейкують, що рішення з"явиться у жовтні. Але воно може бути і раніше, тому що життя у нас дуже динамічне, і все може змінитися", - додав політолог.

Нагадаємо, Конституційний Суд припинив повноваження судді В"ячеслава Джуня. Відповідне рішення прийняте на засіданні 2 вересня у зв"язку з поданою суддею заявою.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу додадуть повноважень у жовтні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути