четвер, 09 лютого 2017 16:07

Янукович знав - Мін'юст зібрав докази підготовки РФ до окупації Криму

Янукович знав - Мін'юст зібрав докази підготовки РФ до окупації Криму
Фото: ipress.ua

Росія почала підготовку до анексії Криму 2013 року. Тодішній президент Віктор Янукович знав про це.

Таку інформацію на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Нам вдалося отримати докази, що 2013 року Російська Федерація почала активні дії на території Криму. Це підтверджує те, що РФ несанкціоновано збільшила свій військовий контингент. На територію України з боку Криму незаконно перекидали особовий склад і техніку РФ. Це доводить, що вона вела активну підривну і розвідувальну роботу в місцевих органах влади Криму - і це зафіксовано документально", - сказав Петренко.

Міністр повідомив, що Мін'юст знає прізвища посадових осіб Росії, які координували цю спецоперацію. Відомство передало до Євросуду з прав людини документи, які свідчать про підготовку Росії до захоплення Криму. У матеріалах існують також докази захоплення в полон і застосування тортур з боку російських силовиків до кримчан.

Колишнє керівництво України сприяло Росії в окупації півострова.

"Фактично вони допомагали тому, щоб у Криму розвивали підготовку до захоплення 2013 року. Всі ці докази ми подали в ЄСПЛ", - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію від відповідальності звільняють руками українців

У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Після цього РФ зарахувала український півострів до свого складу.

Згодом Москва почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович знав - Мін'юст зібрав докази підготовки РФ до окупації Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути