понеділок, 26 квітня 2010 20:34

Янукович заговорив про оптимізацію чисельності армії

Янукович заговорив про оптимізацію чисельності армії

Президент України Віктор Янукович заявляє, що проблеми, які накопичилися в Збройних силах, фактично поставили їх на межу руйнації.

Як повідомляє офіційний сайт глави держави, про він сказав сьогодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

"Ситуація, в якій опинилися Збройні сили, є надзвичайно важкою", - наголосив Янукович.

На його переконання, найбільш відчутним негативний вплив світової економічної кризи був саме в українській армії. "За цей час накопичилися проблеми з оснащенням, діяльністю Збройних сил. Вони фактично досягли критичного рівня, і опинилися на межі руйнації", - зазначив Президент.

Тож він зауважив, що невипадково виніс на розгляд РНБОУ питання щодо забезпечення належного функціонування Збройних сил.

"Я вважаю, що виведення Збройних сил України на шлях сталого розвитку - наше спільне завдання, і воно потребує консолідованого рішення, а вже потім - копіткої і тривалої роботи. Рада нацбезпеки має взяти під особистий контроль планування цього процесу і його реалізацію", - підкреслив Янукович.

"Вже сьогодні необхідно визначити першочергові заходи для зупинення подальшого погіршення стану боєздатності українського війська, збереження його кадрового потенціалу, забезпечити належне виконання Збройними силами завдань оборони держави і дотримання міжнародних зобов"язань", - додав глава держави.

Також на сьогоднішньому засіданні РНБО обговорювалися обсяги фінансування Збройних сил, що їх необхідно передбачити у державному бюджеті-2010. Розглядалося також питання оптимізації чисельності української армії.

Окремо обговорювалися питання подальшого розвитку Збройних сил та забезпечення його чіткого планування.

Зараз ви читаєте новину «Янукович заговорив про оптимізацію чисельності армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути