середа, 15 червня 2011 10:46

Янукович забув, який закон про інформацію він приймав

Янукович забув, який закон про інформацію він приймав

У Києві розпочався 13-й конгрес Всесвітньої асоціації російськомовної преси.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, під час свого виступу на заході президент Віктор Янукович сказав, що розпочались широкі реформи і модернізація країни.

"Країна буде охоплена реформами цього року. Ми вже розпочали реформи у сімох напрямках. І цього року додасться ще 14 напрямків. На мій погляд, ми створили нормальні умови для розвитку демократії. Ми прийняли закон, як його..., (після підказки журналістів - ред.) про доступ до публічної інформації", - зауважив Янукович.

Крім того, за його словами, основа зовнішньої політики України - це національний прагматизм.

"Слава Богу, ми відновили товарообіг та добросусідські відносини з Росією. Але незважаючи на це, Україна продовжує курс на євроінтеграцію і підтримує добрі стосунки з США", - наголосив глава держави.

У свою чергу, радник президента Ганна Герман зазначила, що 70% української преси є російськомовною.

"Це ринок, на якому є попит і пропозиція. Звичайно, українську пресу треба розвивати. Минулого року, на попередньому конгресі, я помітила цікаву тенденцію - у діаспорній російськомовній пресі з'являються українські вкладки. Як, наприклад, у Португалії. Цікаво, що російськомовні журналісти допомагають народжуватись українській діаспорній пресі - пресі нової хвилі українських емігрантів", - сказала Герман.

Разом з тим, перший заступник гендиректора "ИТАР-ТАСС" Михайло Гусман уточнив, що конгрес відвідало понад 300 російськомовних журналістів з 61 країни світу - від Перу та Монголії до країн, що межують з Україною.

Нагадаємо, що нещодавно президент підписав закон про доступ до публічної інформації. Згідно до документу, органи центральної влади та місцевого самоврядування, отримавши відповідний запит, повинні на нього відреагувати протягом 5 днів. При цьому в деяких випадках може бути оприлюднена закрита інформація.

Зараз ви читаєте новину «Янукович забув, який закон про інформацію він приймав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути