вівторок, 01 березня 2011 09:55

Янукович заборонить чиновникам отримувати подарунки від підлеглих

Янукович заборонить чиновникам отримувати подарунки від підлеглих

В ухваленому Верховною радою у першому читанні законопроекті про корупцію передбачена заборона для чиновників отримувати подарунки від підлеглих.

Про це в ефірі 5 каналу розповів "регіонал" Володимир Олійник.

"В статі восьмій нового закону прописано те, що взагалі від однієї гривні і вище категорично заборонено приймати подарунки від тих, хто є твоїми підлеглими", - зауважив депутат.

"Інакше ти дієш чи виявляєш бездіяльність по відношенню до тих, хто має якісь інтерес до твоєї служби. І безперечно встановлено, які максимально можуть розміри мати в грошовому еквіваленті подарунки, які приймаються державою. Це 50% відсотків мінімальної заробітної плати", - розповів "регіонал".

"Якщо ти порушив ці правила і присвоїв більше, то це вважається крадіжкою державного майна. Тому що в цьому випадку подарунок стає або державною власністю, або органів місцевого самоврядування. І загальна сума на рік не може перевищувати однієї мінімальної зарплати", - зазначив він.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Верховна Рада у першому читанні ухвалила закон про протидію корупції. За словами президента Віктора Януковича остаточно документ буде ухвалено до завершення сесії Ради.

Зараз ви читаєте новину «Янукович заборонить чиновникам отримувати подарунки від підлеглих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути