четвер, 12 грудня 2013 15:30

Янукович як президент втратив легітимність — Хмара

Янукович як президент втратив легітимність — Хмара
фото: svit24.net

Переговори з президентом Віктором Януковичем мають проходити з позиції сили. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат Степан Хмара.

"Коли на вулиці буде 200–300 тисяч людей. Вимоги такі: він негайно відправляє уряд у відставку й затверджує тимчасовий позапартійний Кабмін. Це мають бути фахівці, які не причетні до опозиції та влади. Далі — перевибори Верховної Ради. Сумніваюсь, що бандформування під час революційних настроїв зможе набрати більшість. Буде створений дієвий парламент", - зауважив колишній депутат.

За його словами, Янукович як президент втратив легітимність, коли в Брюсселі заявив, що Голодомор 1932–1933 років не був геноцидом українського народу.

"Він образив мільйони жертв, усіх українців. Ні морального, ні юридичного права займати найвищий пост у державі не має. 2010 року він грубо порушив Конституцію і створив загрозу безпеці держави, підписавши Харківські угоди. Вже тоді треба було розпочинати акції з його усунення", - зазначив Хмара.

На його думку, опозиція неправильно робить, коли блокують держустанови.

"Вони блокують не владу, Партію регіонів, а самі себе. Позбавили себе найкращої трибуни для донесення інформації до всіх українців. Столична держадміністрація має працювати, бо місто повинно функціонувати. Уряд же має піти у відставку. А блокувати Адміністрацію президента, коли Янукович був у Китаї, — це смішно. 1990 року, під час студентської акції, я пропонував: тисячами ходити до заводів і агітувати робітників. Зараз варто мітингувати під університетами, чиї ректори намагаються залякувати студентів. На Майдані треба повісити електронне табло з фотографіями керівників вузів із попередженням: після революції вони будуть звільнені і їх не братимуть на роботу. Але не бити вікна та двері", - наголосив Хмара.

Зараз ви читаєте новину «Янукович як президент втратив легітимність — Хмара ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути