четвер, 06 червня 2013 10:52

Янукович визначив ЄС пріоритетом, але про Росію не забуде

Янукович визначив ЄС пріоритетом, але про Росію не забуде
Янукович хоче і з Митним союзом дружити, і вимогам Євросоюзу не суперечити. Фото: novostimira.com.ua

Президент України Віктор Янукович наголошує, що питання участі України в Євразійському інтеграційному проекті повинні вирішуватися "з урахуванням зобов'язань" країни щодо протоколу про вступ до СОТ і проекту Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

"Вибравши європейський напрямок розвитку як головний, Українська держава не знижує уваги до євразійського напрямку як важливій сфері національних інтересів. Не секрет, що пошук України власного бачення і підходів до співробітництва з Митним союзом Російської Федерації, Білорусі та Казахстану не завжди знаходить належну підтримку у партнерів. Водночас питання участі України в Євразійському інтеграційному проекті має вирішуватися з урахуванням зобов'язань нашої держави згідно з Протоколом про вступ до СОТ і проекту Угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - наголошується у щорічному посланні президента, текст якого оприлюднено у четвер.

Янукович підкреслив, що Київ при цьому розглядає підписану в кінці 2011 р. Угоду про зону вільної торгівлі СНД як важливий і суттєвий крок вперед у подальшому розвитку торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва між Україною і РФ - "як реальний крок у подоланні торгівельних обмежень, хоча наявність численних вилучень істотно знижує його ефективність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна сподівається на практичний результат від саміту у Вільнюсі - послання Януковича

"Конструктивний пошук взаємоприйнятного режиму торговельно-економічних зв'язків України з країнами Митного союзу, насамперед із Російською Федерацією, який дозволив би зберегти обсяги торгівлі та реалізовувати спільні виробничі проекти, є нагальним і важливим завданням української влади", - йдеться у посланні.

Янукович зазначає, що "інтеграційні процеси на пострадянському просторі є проявом загальносвітової тенденції зростання кількості регіональних інтеграційних об'єднань і торговельних спілок".

"Україні важливо повноцінно включитися у ці процеси, передбачаючи своє бачення розвитку своїх відносин із країнами Митного союзу в умовах створення Єдиного економічного простору і формування Євразійського союзу - з одного боку, і незмінності власного курсу на інтеграцію в Європейський Союз - з іншого. Україна зацікавлена ??в формуванні нової моделі відносин із Митним союзом, яка передбачає "особливі відносини" у сферах взаємного інтересу. Національні інтереси України полягають у збереженні і стратегічних відносин із партнерами, і диверсифікації та багатовекторності зовнішньоекономічного співробітництва", - підкреслюється у щорічному посланні Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Янукович визначив ЄС пріоритетом, але про Росію не забуде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути