Ексклюзиви
субота, 27 листопада 2021 16:41

Янукович судиться з Верховною Радою

Янукович судиться з Верховною Радою
Президент-утікач Віктор Янукович оскаржить у суді постанову Верховної Ради про його усунення з посади президента України. Фото: facebook.com/v.yanukovych.gov

Президент-утікач Віктор Янукович подав позов проти Верховної Ради.

Оскаржує в суді постанову парламенту про його усунення з посади президента України. Про це повідомив представник Януковича – Юрій Кірасир у Facebook.

"Віктор Янукович подав позов до Окружного адміністративного суду Києва проти Верховної Ради України. Четвертий президент має намір оскаржити законність ухвалення парламентом постанови про його нібито самоусунення з посади глави держави", – йдеться у повідомленні.

Йдеться про ухвалену 22 лютого 2014 року депутатами ВР постанову "Про самоусунення президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів президента України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1,5 тис. томів за вісім років: завершили розслідування злочинів Януковича і його спільників

На думку Кірасира, це "антиконституційне рішення – ухвалене деякими депутатами в ейфорії впевненості у своїй безкарності, а іншими – у страху перед шаленими озброєними радикалами".

"Цю постанову можна сміливо перейменувати на "Постанову про державний переворот", – додав Кірасир.

За його словами, у Верховній Раді розуміли, що законно усунути від влади демократично обраного президента шляхом імпічменту не вдасться. Розглядали два варіанти: фізично усунути Віктора Януковича або захопити владу. Пішли другим шляхом.

Європейський суд із прав людини почав розглядати скаргу президента-втікача Віктора Януковича. Він скаржиться, що суди й правоохоронці були упереджені до нього.

ЄСПЛ 11 жовтня комунікував скаргу Януковича, яку той подав ще 9 жовтня 2015-го. У ній він заявляє, що його кортеж обстріляли й намагалися затримати невідомі, коли він тікав з України 21-22 лютого 2014 року. Але українські правоохоронці начебто відмовляються розслідувати цей інцидент.

Також на думку президента-втікача, в Україні проти нього незаконно відкрили вісім кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Янукович судиться з Верховною Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути