середа, 21 березня 2012 16:21

Янукович сплутав мусульманське свято і назвав його Рівноденням

Янукович сплутав мусульманське свято і назвав його Рівноденням

Президент Віктор Янукович півгодини розповідав святим отцям про економіку. Зустріч з головами церков і релігійних організацій президент розпочав із привітання. Він сплутав мусульманське свято Навруз, яке відзначається 21 березня, і назвав його Равнодєнствієм (президент мав на увазі Рівнодення, коли тривалість дня дорівнює тривалості ночі, - ред.). Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Напередодні Великодня саме той піст, який зараз іде в православній церкві. Що стосується мусульман, у нас вчора було свято? 21 ж березня? Це Равнодєнствіє? Таке мені розповідали, не всі його святкують. Я вчора зустрічався з президентом Киргизії. Він мені сказав, що це свято святкується. Але я хотів сказати, що безумовно початок весни, коли оживає природа, переміна часу, який ми зараз переживаємо...Після зими у людини змінюються настрої. Це стосується і нашого суспільства. Такі речі, коли разом з природою оживають високі моральні якості в людей чи в суспільства", - сказав Янукович.

За словами президента, настрій в суспільстві залежить від душевного спокою людини.

"Настрій залежить від того, як знайшла душа місце чи ні — так і живе ця людина. Духовні цінності в житті переважають моральні", - наголосив він.

Віктор Янукович подякував головам церков та релігійних організацій "за духовну службу, яку вони несуть".

Зараз ви читаєте новину «Янукович сплутав мусульманське свято і назвав його Рівноденням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути