вівторок, 13 серпня 2013 14:29

Янукович зірвався з "ошийника" — політолог про стосунки з Росією

Янукович зірвався з "ошийника" — політолог про стосунки з Росією
Олег Соскін: "Янукович розуміє, що не може увійти у Митний союз. Бо вони його знищать". Фото: politdengi.com.ua

Час до Дня Незалежності буде вирішальним у прийнятті президентом Віктором Януковичем рішення щодо підписання Угоди з Євросоюзом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

"Зазвичай в ці періоди щось відбувається. Янукович розуміє, що не може увійти у Митний союз. Бо вони його знищать. Так Московія робила з гетьманами, які спочатку виконували її накази. Таке сталося з Мазепою, Іваном Самойловичем. Янукович це усвідомлює. Певне, йому треба ще трохи часу, аби остаточно в цьому впевнитися. Але складається враження, що він справді хоче підписати Угоду про асоціацію. Тоді треба випускати Тимошенко. У нього є варіант, як це зробити — через рішення Євросуду з прав людини з приводу того, що її не мали права затримувати. В такому разі вона поїде лікуватися. Тоді будуть і вовки ситі, і вівці цілі", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович може вигнати 99% "регіоналів" і набрати нових, - експерт

Експерт пояснив, що у Партії регіонів є люди, які виступають проти євроінтеграції.

"Там є системний геополітичний та світоглядний розкол - присутнє промосковське крило. Те, що це офіцери КДБ, поза сумнівом. Сьогодні вони можуть бути працівниками ГРУ (Головного розвідувального управління при Міноборони Росії -  Gazeta.ua), але це суті не змінює. Кремлівська верхівка прийняла рішення: ні за яких обставин Україна не повинна підписати Угоду з Європейським Союзом. Путін дав наказ своїм підлеглим — п'ятій колоні в Партії регіонів, почати проводити лінію на повну дискредитацію та ізоляцію Януковича. Це вже всім зрозуміло. Олег Царьов, як і Вадим Колесніченко, входить до промосковської групи. Вони з одного "інкубатора", тому виконуватимуть накази, які даватиме Москва. Для них немає ніякого значення — це Янукович чи Петрович, чи ще хтось. Головне, аби ця особа виконала генеральний план по входженню в Митний союз. Тому всередині буде повстання", - зазначив Соскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змагання скасували через кортеж Януковича

"Янукович зірвався з "ошийника", зірвав його, як Мельник свій браслет, і пішов "у відмову". Без конфліктів тут уже неможливо. Особливо після того, як Янукович дав наказ Мінюсту готувати всі документи на вступ до асоціації. Навряд чи з цього шляху він зверне. Щось сталося за останні кілька тижнів, що розірвало стосунки Путіна та Януковича. Тому потрібен якийсь вибух всередині команди Партії регіонів", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зірвався з "ошийника" — політолог про стосунки з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

153

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути