неділя, 10 липня 2011 11:13

Янукович сказав Лупу: Тільки "5+2"

Янукович сказав Лупу: Тільки "5+2"

Будь-яка модель врегулювання придністровського конфлікту має вирішуватися виключно політичними засобами в рамках існуючого формату "5+2" на основі дотримання принципів суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова з врахуванням інтересів жителів Придністровського регіону.

Як повідомила прес-служба президента України, про це заявив Віктор Янукович під час зустрічі із виконувачем обов'язків президента Республіки Молдова, головою Парламенту Маріаном Лупу.

При цьому українська сторона висловила готовність і в подальшому сприяти налагодженню клімату довіри між Кишиневом і Тирасполем, а також якнайскорішому відновленню офіційних переговорів у форматі "5+2".

Сторони відзначили необхідність встановлення постійних міжвідомчих контактів, а також розширення договірно-правової бази українсько-молдовських відносин, і у зв'язку з цим – ратифікації парламентами України і Республіки Молдова важливих двосторонніх документів, які знаходяться на розгляді сторін.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що в ході зустрічі міністрів закордонних справ України і Росії Костянтина Грищенка і Сергія Лаврова в Одесі 4-5 червня, яку проігнорував молдавський глава зовнішньополітичного відомства, Києву вдалося переконати Москву відновити офіційні переговори щодо придністровського врегулювання саме під час московської зустрічі в рамках формату "5+2", наміченої на 21 червня.

Зараз ви читаєте новину «Янукович сказав Лупу: Тільки "5+2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути