понеділок, 02 грудня 2013 18:38

Янукович шукатиме приводу боляче дати здачі — політолог

Янукович шукатиме приводу боляче дати здачі — політолог
Кость Бондаренко. Фото: www.kryvda.com

Політолог Кость Бондаренко вважає, найбільш прийнятним способом вирішити ситуацію в країні — провести круглий стіл між опозицією та владою.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Є кілька сценаріїв розвитку подій. Перший — це пошук компромісів, коли влада та опозиція сідають за стіл переговорів та починають домовлятися. Цей варіант вважаю найоптимальніший в даній ситуації. Країна потребує цього круглого столу за зразком Варшавського круглого столу в Польщі 1989 року", - розповів Бондаренко.

За другим сценарієм політолога у Верховній Раді відбувається переформатування, або бунт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в Києві некерована - Азаров

"З Партії регіонів виходить частина людей, які створюють свою фракцію і йдуть на об'єднання з опозицією. Після чого змінюють Конституцію і повертаються до 2004 року, тобто починають президенту диктувати свою волю. Знаючи президента можу сказати, що президент може хіба, що зробити півкроку назад. У результаті він буде шукати приводу боляче дати здачі за таку поразку. Будь-яка спроба нагнути політика, загнати його у глухий кут, обертається тим, що політики знаходять можливість скористатися слабинкою своїх опонентів і більш жорстко впливати на ситуацію", - зауважив Бондаренко.

Третій безкомпромісний варіант на його думку може призвести до страшних наслідків.

"Третій варіант — безкомпромісний, який призведе до гострого протистояння. До загострення протистояння між різними частинами країни і різними групами впливу. Цей конфлікт може призвести не тільки до якогось кровопролиття, а й до розколу України на дві держави, кожна з яких буде перебувати під зовнішніми правліннями — одна з боку Європи, інша — з боку Росії", - розповів політолог.

Бондаренко не бачить можливості вводити в країні надзвичайний стан. "Якщо вводиться надзвичайний стан, то він протягом двох днів має бути підтвердженим Верховною Радою", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович шукатиме приводу боляче дати здачі — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути