середа, 27 листопада 2013 18:28

Спецтема: Євромайдан-2013

Янукович розгублений і перебуває під тиском - психолог

Янукович розгублений і перебуває під тиском - психолог

Янукович злякався запитання про Тимошенко і розгнівався, коли говорив про Євромайдан під час інтерв'ю українським телеканалам. Про це Gazeta.ua розповіла київський психолог Валентина Домська. Вона цікавиться фізіономікою і кінестикою понад 20 років.

За її словами, ніщо так не виказує думки людини, як міміка і жести.

"Обличчя і руки можуть розказати про мовця значно більше, ніж слова. Це не раз заважало Обамі й Меркель, підводило Путіна й Саркозі. Бо бажання, які, наприклад, можна сховати за кам'яним обличчям, обов'язково видадуть руки. Коли президент відповідає на запитання про Тимошенко, ніяковіє. Очі відводить убік або опускає. Це свідчить про страх і сором. Намагається глянути у вічі співрозмовнику, але знову дивиться вниз. Неважко помітити й потаємне задоволення - кутики губ часто підіймаються вгору, приховуючи посмішку", - пояснює фахівець.

Вираз обличчя змінюється, коли йдеться про мітинги на Євромайдані.

"Губи стискає, брови то опущені, то різко зведені - президент гнівається. Злість виказують стиснуті губи, ледь роздуті ніздрі й насуплені брови. Про відразу свідчать зморщений ніс і трохи піднята верхня губа. Коли намагається зберігати кам'яний вираз обличчя, гаранта підводять руки. Він їх тре одну об одну або стискає в кулаки", - додає Домська.

"Коли розмова заходить про асоціацію з ЄС, на обличчі з'являються обурення і гнів. Так поводиться людина, яка не вірить у те, що говорить, або не згодна зі своїми словами. Погляд стурбований і неуважний, нижні повіки напружені. Янукович міцно стискає та облизує губи, говорячи: "Ми з вами не знаємо, коли буде прийняте рішення про вступ до Європейського Союзу чи Митного". Це свідчить про розгубленість і незадоволення становищем, у якому опинився. Так поводиться людина, на яку тиснуть. Трохи опущені кутики губ і верхні повіки приховують печаль. Сумнівається, навіть коли говорить, що впевнений. Бо опускає очі й заперечно хитає головою", - розшифровує поведінку гаранта експерт.

Проте, на думку психолога, Янукович був щирий, коли розповідав про вади правоохоронної системи та розбиті дороги. Не лукавив, бо відкрив долоні в напрямі співрозмовника.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розгублений і перебуває під тиском - психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути