Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2010 15:07

Янукович просить повернути Україну на нафтогазовий ринок Середньої Азії

Янукович просить повернути Україну на нафтогазовий ринок Середньої Азії

Україна має намір повернуться на нафтогазовий ринок Середньої Азії і розраховує на лояльність Росії в цьому питанні, заявив президент України Віктор Янукович.

Звертаючись до президента Росії Дмитра Медведєва на 7-му українсько-російському економічному форумі в Києві, В.Янукович сказав: "Я б, Дмитре Анатолійовичу, тут просив Вас врахувати той чинник, що за п'ятирічний період часу, прямо скажемо, Україна не самостійно пішла з ринків Середньої Азії, газових ринків, а Україну виштовхали".

Президент України відзначив, що країна не пред'являє і надалі не пред'являтиме яких-небудь претензій із цього приводу.

"Але ми б хотіли повернуться до цього питання і, звичайно, за великим рахунком, його обговорювати - і по нафті, і по газу", - сказав він.

При цьому Янукович підкреслив, що українські підприємства, зокрема за участю російського капіталу, в результаті відходу з середньоазіатських ринків "значно втратили".

"Тому ми сподіваємося, що буде правильний підхід. Ми частково це вже обговорювали і, сподіваюся, обговоримо ще в найближчий час", - відзначив він.

Тим часом Медведєв заявив, що реалізація проектів "Південний-" і "Північний потік" не перешкодить Росії і Україні здійснювати альтернативні варіанти газової співпраці.

"Тут говорилось про так звані обхідні маршрути: "Південний потік", "Північний потік". Ці рішення ухвалені, вони реалізуються, тому визначеність є, але це не означає, що нічого неможливо альтернативного, ми ніколи не зациклювалися і не говорили про те, що якщо буде один "потік", інший "потік", то неможливо обговорювати ніяких інших варіантів", - заявив Медведєв на засіданні російсько-українського ділового форуму.

При цьому він додав: "Світ змінюється, енергетика змінюється. Структура енергетики буде інша, тому давайте далі обговорювати ці теми".

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Янукович просить повернути Україну на нафтогазовий ринок Середньої Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути