субота, 25 травня 2013 11:39

Янукович присудив премії "Українська книжка року" науковцям

Янукович присудив премії "Українська книжка року" науковцям
Віктор Янукович Фото: fakty.ictv.ua

Президент України Віктор Янукович підписав Указ "Про присудження щорічної премії Президента України "Українська книжка року". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Цією премією підтверджується велика соціальна роль книги та читання як фундаментальних чинників розвитку культури та духовності українського суспільства, формування в нашій державі суспільства знань. Цю почесну нагороду започатковано для поглиблення високих традиції національного книгодрукування.

У номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури" премію президента України присуджено поетичній збірці лауреата шевченківської премії Леоніда Череватенка "Закляте залізо", яка вийшла друком у видавництві "Часопис "Дух і Літера".

Український дослідник Олександр Пошивайло та Національний музей-заповідник українського гончарства стали лауреатами у номінації "За вагомий внесок у розвиток українознавства" за видання, присвячене найбільшій і найкоштовнішій у світі колекції глиняних мальованих мисок, виготовлених гончарами містечка Опішного.

Президентську премію за найбільше сприяння у вихованні підростаючого покоління присуджено науковцям Петрові Сасу з України та Гене Кіркєне з Литовської Республіки, а також видавництву "Балтія-друк" за книжку "Хотинська битва 1621 - битва за Центральну Європу".

Глава держави переконаний, що названі книжкові видання вагомо сприятимуть розвиткові культури і мистецтв в Україні, формуванню інтелектуальності, моральності та патріотизму українського народу, особливо серед дітей та молоді.

Лауреати премії - автори видання та видавець - отримують передбачену чинним законодавством винагороду.

Зараз ви читаєте новину «Янукович присудив премії "Українська книжка року" науковцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути