Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 10:49

Янукович наказав Азарову розібратися з цінами на гречку

Янукович наказав Азарову розібратися з цінами на гречку

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо стабілізації ситуації на ринку продовольчих товарів, забезпечення доступності для населення товарів першої необхідності та недопущення необґрунтованого зростання цін.

Як повідомили у прес-службі глави держави, так, уряд разом з Антимонопольним комітетом України та регіональними органами виконавчої влади має терміново перевірити обґрунтованість стрімкого підвищення цін на продовольчі сільськогосподарські товари, зокрема на гречану крупу.

Прем"єр-міністру України Миколі Азарову доручено до 10 вересня забезпечити інтервенцію на ринок продовольчих товарів за рахунок запасів Державного комітету з державного матеріального резерву та Аграрного фонду України, в першу чергу, продаж гречаної крупи. Кабінет міністрів зобов"язаний забезпечити готовність інфраструктури для прийняття та зберігання урожаю гречаної крупи поточного року з мінімальними втратами.

Також урядовці мають терміново провести переговори з країнами-експортерами гречаної крупи для забезпечення покриття попиту в Україні, розглянути питання запровадження дотації на посіви гречаної крупи та ф"ючерсних контрактів на закупівлю гречаної крупи Аграрним фондом у сільськогосподарських виробників.

Окремо має бути розглянута можливість запровадження мита на експорт гречаної крупи відповідно до правил Світової організації торгівлі.

До кінця року Кабінет міністрів України зобов"язаний забезпечити складання довготермінових прогнозів балансів виробництва, споживання та експорту-імпорту сільськогосподарської продукції з метою запобігання виникненню дисбалансів на продовольчих ринках.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав Азарову розібратися з цінами на гречку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути