середа, 06 квітня 2011 16:50

Янукович пообіцяв прозорий ринок землі

Янукович пообіцяв прозорий ринок землі

Президент Віктор Янукович під час презентації інвестиційної реформи заявив, що уряд розробляє механізм квотуння експортної продукції. Також, за його словами, до кінця 2012 року буде розроблений прозорий ринок землі.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, Янукович зазначив: "Для забезпечення продовольчої безпеки ми вважаємо потрібним впровадження експортних мит на продовольство. Ми фактично прийняли рішення для того, щоб уникнути вакууму у цій сфері. Ми дали час, необхідний для розробки відповідних законів".

Глава держави попросив спікера ВР Володимира Литвина розглянути їх у парламенті "як не відкладні та першочергові".

"Маємо убрати нарікання з боку трейдерів, які працюють в Україні", - додав Янукович.

Водночас, він наголосив, що наступного року буде розроблена земельна реформа.

"До кінця 2012 року буде розроблений прозорий ринок землі. Для цього буде створена потрібна законодавча база. Необхідність дискусії у суспільстві щодо цього зараз розглядається", - підкреслив президент.

За його словами, протягом першого півріччя цього року вдалось розглянути два закони у сфері регулювання земельних відносин - "Про державні земельні кадастри" та "Про ринок земель".

"Ми запроваджуємо ринок земель для того, щоб стимулювати виробництво, а не спекуляцію. Треба забезпечити рівні умови доступу вітчизняних та закордонних виробників. Нам потрібний ефективний господар. Але кроки будуть здійснюватись у діалозі з громадськістю. Жодна фермерська родина не буде дискримінована. Це моя принципова позиція", - резюмував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв прозорий ринок землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути