пʼятниця, 16 липня 2010 16:35

Янукович підписав закон про ринок газу

Янукович підписав закон про ринок газу

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про принципи функціонування ринку природного газу".

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави у п"ятницю.

Нагадаємо, 8 липня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект "Про принципи функціонування ринку природного газу", розроблений Міністерством палива та енергетики і схвалений урядом.

Закон передбачає розділення функцій транспортування, розподілу і постачання природного газу, а також встановлення окремо тарифів на транспортування, постачання та зберігання газу.

У законі передбачено рівні права доступу до єдиної газотранспортної системи України (ГТС) і підземних сховищ газу (ПСГ) для всіх суб"єктів ринку.

Згідно з документом, підприємства з державним контрольним пакетом, а також їхні "дочки", філіали, учасники договорів про спільну діяльність, підписаних за участю таких підприємств, повинні щомісячно продавати весь видобутий в Україні газ уповноваженому урядом суб"єктові. Далі цей газ має бути направлений на формування ресурсу з подальшим використанням для потреб населення.

Крім того, передбачається, що закупівельні ціни на газ щорічно визначатимуться Національною комісією з регулювання електроенергетики України індивідуально для кожного продавця.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав закон про ринок газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути