Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2010 10:43

Янукович переговорив з президентом Світового банку про гроші

Янукович переговорив з президентом Світового банку про гроші

Президент України Віктор Янукович обговорив з президентом Світового банку Робертом Зелліком перспективи співробітництва у рамках двох програм загальною сумою близько 850 млн доларів.

Про це повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента.

Як заявив Янукович у коментарі журналістам після завершення зустрічі у Вашингтоні, "насамперед, йдеться про підготовку до співпраці України та Світового банку. Мова йде про дві програми, першу з яких ми оцінюємо на сьогоднішній день приблизно у 500 млн доларів, а другу – приблизно у 350 млн доларів".

Крім того, за його словами, було порушено тему використання зарезервованих ресурсів. Це близько 1 млрд 200 млн грн доларів, які Україна вже відпрацювала за низкою програм, однак ці кошти не були оформлені відповідним чином.

Янукович та Зеллік обговорили також питання інвестиційних проектів, у реалізації яких в Україні міг би бути зацікавлений Світовий банк.

"Ми обговорили питання кредитування приватного бізнесу, муніципальної програми розвитку, яку плануємо, і з цією метою плануємо створення інвестиційного агентства", - зазначив Президент.

На переконання глави держави, співробітництво України та Світового банку є вигідним для обох сторін, адже наша держава є акціонером цієї установи.

Янукович також висловив думку, що, враховуючи роль Світового банку у подоланні наслідків глобальної фінансово-економічної кризи, співпраця з Україною може цікавити СБ і з точки зору збільшення статутного фонду.

"Безумовно, ми як акціонери розраховуємо на те, що Світовий банк збільшуватиме обсяги кредитування", - підкреслив Президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович переговорив з президентом Світового банку про гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути