четвер, 16 березня 2017 23:16

Янукович оскаржить заочне засудження в Європейському суді

Янукович оскаржить заочне засудження в Європейському суді
Фото: ukrinform.ua

У разі заочного засудження, представники режиму Януковича оскаржуватимуть такі рішення в Європейському суді з прав людини. Можуть ці процеси вигравати.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Петро Олещук.

"Ті, хто отримають заочні вироки, оскаржуватимуть їх в Європейському суді з прав людини. Зокрема, представники режиму Януковича. Говоритимуть, що це порушує їх права. Мають всі шанси вигравати процеси. Схожий виграв Андрій Портнов (колишній перший заступник глави Адміністрації президента. У жовтні 2015 року Генеральний суд ЄС задовольнив його скаргу. Суд визнав, що накладення санкцій лише за ознакою співпраці з колишнім режимом є неприпустимим. – ГПУ)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухвалення закону про заочне засудження дозволить засудити Януковича та його поплічників - Антон Геращенко

Поки є сумніви, щодо ефективності закону про заочне засудження, вважає експерт:

"Офіційне обґрунтування закону – організація судових процесів по справах втікачів колишнього режиму Януковича. Їх мають судити або вирішити питання з їхньою власністю. Також врахована екстрадиція. Наскільки ефективно діятиме цей закон – побачимо. Але поки немає ефективного розслідування і судових процесів. Навіть по тим представникам колишнього режиму, які залишалися в Україні. Маємо багато запитань по кваліфікованості та неупередженості українських правоохоронців. Якості їх роботи. Чи зможуть вони ефективно використовувати закон? Це залежить від політичної волі керівництва країни".

16 березня Верховна Рада підтримала зміни до Кримінального кодексу про заочне засудження. За це в другому читанні проголосували 252 народні депутати.

Перед голосуванням Генеральний прокурор Юрій Луценко зауважив, що "ухвалення цього закону передбачає вже завтра розпочати судовий процес по 190 справах. Вони перебувають в суді в заочному порядку. Це і справа колишнього президента Віктора Януковича".

Зараз ви читаєте новину «Янукович оскаржить заочне засудження в Європейському суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути