субота, 19 вересня 2009 17:20

Янукович обіцяє добитися для російської мови всіх прав

Янукович обіцяє добитися для російської мови всіх прав

Фракція Партії регіонів добиватиметься рівноправного використання російської мови нарівні з українським шляхом імплементації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин. Про це заявив Віктор Янукович.

"Ми імплементуватимемо Європейську хартію, яка практично зніме цю проблему (проблема використання російської мови) і ми її скоро забудемо", - сказав він в ефірі Миколаївської обласної державної телекомпанії в суботу.

При цьому В.Янукович відзначив, що для ухвалення такого рішення в парламенті необхідно не менше 226 голосів "і потрібно, щоб ручка президентська була в надійній руці".

При цьому В.Янукович продемонстрував в правій руці кулькову ручку, маючи на увазі, в чиїй руці повинна бути ручка, що підписує закон про імплементацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

Крім того, він заявив, що рішення питання про рівноправне функціонування російської мови на території України сьогодні не лякає жителів україномовних регіонів західної України.

"Коли я людям під час своїх поїздок в ці регіони пояснив, що у них ніхто не забиратиме право на володіння рідною мовою, право навчати дітей - вони з цим погодилися", - відзначив він.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Янукович обіцяє добитися для російської мови всіх прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути