середа, 02 вересня 2009 17:47

Янукович не знає елементарних основ Конституції України

Янукович не знає елементарних основ Конституції України

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович має намір у разі обрання президентом України зробити все можливе для надання російській мові статусу другої державної.

Про це він заявив в ефірі Одеської обласної телерадіокомпанії в середу.

"Я хочу відповісти Тимошенко, яка говорила в Львові (про те, що в Україні повинна бути одна державна мова - українська - ред.). А я зроблю все, щоб російська мова була другою державною", - сказав він.

При цьому Янукович відзначив, що йому як лідерові партії часто ставили питання про механізм надання російській мові статусу другої державної.

За його словами, для прийняття закону в парламенті необхідно мінімум 226 голосів народних депутатів. Крім того, необхідно, щоб цей закон підписав президент України.

"Але потрібно, щоб його президент підписав ось цією рукою", - сказав він.

Мабуть, головний регіонал забув про десяту статтю Конституції, де мовиться про те, що єдиною державною мовою країни є українська.

А для внесення змін до Конституції України, як мовиться в статті 156 Головного закону країни, потрібно не 226 голосів, а конституційна більшість, а саме дві третіх складу Ради. Потім зміни повинні бути затверджені на всеукраїнському референдумі, якщо мова йде про розділ "Основні положення", в якому й міститься 10-а стаття.

Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович не знає елементарних основ Конституції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути