середа, 19 грудня 2012 09:20

Янукович не бажає інтегруватися ані в МС, ані в ЄС - експерт

Янукович не бажає інтегруватися ані в МС, ані в ЄС - експерт
Фото: analitica.kiev.ua

Чим довше буде тривати невизначеність в зовнішній політиці України, особливо щодо членства в Митному союзі, чи ЄС, тим краще нинішня влада себе почуває.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт, політичний аналітик Інституту євро-атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

"Київ буде чекати. Чим довше буде тривати така невизначеність, тим краще нинішня влада себе почуває. Справжньою причиною такої поведінки є небажання інтегруватися нікуди. Тоді тобі ніхто не буде нічого вказувати. За умови членства в будь-якому союзі є зиск для економіки, для суспільства, але для влади, тобто для того, хто розпоряджається владою такого зиску не має, тому Янукович не зацікавлений ані в Митному союзі, ані в в Угоді про асоціацію", - пояснив він.

"Особисто він, як керівник держави, зацікавлений у збережені та відтворенні особистої влади, і більше ні в чому. Тому, він зараз бачить, що краще, коли ми не будемо в жодному союзі, це входить в його інтереси", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "регіонах" підтвердили: Україна йде в Митний союз - але зі своєю лінією

Окрім того, на його думку "ніяких кроків не буде". "Буде очікування кроків і від інших суб'єктів, буде намагання балансувати між Брюсселем та Москвою так довго, настільки це буде можливо. Наступний крок Януковича буде поїздка до Брюсселю на саміт ЄС 25 лютого, до цього моменту в газовому питанні, Україна намагатиметься купувати якомога менші обсяги газу в Росії, намагатися в рамках зони вільної торгівлі з СНД продавати свої товари, задовольнятися цим форматом і намагатися будувати відносини із ЄС, аби він не втручався у внутрішньо-політичних справах України", - зазначив Горбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни люблять поставити під українську ялинку неприємності на весь наступний рік — Балога

Також він нагадав, що "нещодавно Кожара сказав, що весь світ хоче Україну, а Україна перебирає, то насправді мета — бути потрібною всім".

Нагадаємо, вчорашній робочий візит президента України Віктора Януковича до Російської Федерації перенесений.

17 грудня президент України Віктор Янукович і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу погодили дату проведення саміту Україна — ЄС. Захід відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не бажає інтегруватися ані в МС, ані в ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути