пʼятниця, 23 листопада 2012 12:57

Янукович не піде на створення уряд національної довіри - експерт

Янукович не піде на створення уряд національної довіри - експерт
Кость Бондаренко. Фото: obozrevatel.com

Міністр надзвичайних справ Віктор Балога пропонує сформувати уряд національної довіри на чолі з представником опозиції, не тому що Україна стоїть на межі дефолту, а тому що бачить себе цим представником. Проте президент України Віктор Янукович не підтримає таку ідею.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко, коментуючи пропозицію Балоги створити такий уряд у зв'язку із складною ситуацією, яка відбувається в країні.

"Я не знаю, чи стоїть на порозі дефолту Україна, але те, що кілька районів в Закарпатській області стоять на межі дефолту, то це точно. Я думаю, що Віктор Іванович — це людина, яка б дуже хотіла бути одночасно і у владі, і у опозиції. Така собі політична роздвоєність. А чи не себе він хотів побачити на чолі цього уряду національної довіри?", - поцікавився він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група по запуску нової Ради скасувала засідання через вимогу опозиції?

За його словами, такий уряд може бути сформований при умові, якщо в державі слабка президентська влада, але "сильна парламентська вертикаль". "Таке було у Франції в 30 ті роки, коли було сформовано уряд національної довіри. У нас була ситуація коли, в 2006 році Ющенко доручив формувати уряд лідеру опозиції Віктору Януковичу", - зазначив експерт.

Окрім того, на його думку, на сьогодні в Україні розвиток такого сценарію не можливий, оскільки Янукович не підтримає цю ідею. "Президент навряд чи піде на такий крок. Можливо, буде врахована концепція окремих членів опозиції, але навряд чи це буде призначення Яценюка чи ще когось з політичних лідерів на пост прем'єр-міністра України. Я не вірю в такий сценарій", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат: Не лише світова громадськість, але й в Україні розуміють, що Луценко не скоїв жодних злочинів

Нагадаємо, міністр надзвичайних справ Віктор Балога переконаний, що країна стоїть на межі дефолту, тому необхідно зробити ряд першочергових кроків. На його думку, першим кроком вирішення проблеми повинне бути рішення про формування уряду національної довіри на чолі з представником опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не піде на створення уряд національної довіри - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути