четвер, 29 серпня 2013 12:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович не може сам ухвалити рішення про лікування Тимошенко за кордоном - Кравчук

Янукович не може сам ухвалити рішення про лікування Тимошенко за кордоном - Кравчук
Фото: svit24.net

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук вважає, що колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко слід відправити на лікування за кордон.

"Моя позиція така: Тимошенко дійсно потрібно дати можливість лікуватися за кордоном, тому що вона не довіряє українським лікарям і вочевидь має для цього всі підстави. Німеччина погодилась взяти її на лікування. І це питання потрібно вирішити", - заявив політик ТСН.ua.

При цьому він не може сказати конкретно, які саме рішення необхідно прийняти для такого рішення: "Я не знаю, що там потрібно. Чи треба долучати для цього Верховну Раду? Чи потрібен якийсь закон або постанова, бо це робиться вперше і тут немає якогось прикладу для нас. Але я стою на тому, що це питання треба вирішити. Виключити будь-які спекуляції навколо цієї теми. Бо воно стоїть на перешкоді підписанню договору про асоціацію з Європейським Союзом".

Водночас Кравчук вважає, що президент Віктор Янукович не може одноосібно ухвалити рішення про лікування Тимошенко за кордоном.

"Якби ви задали таке запитання Обамі, він би здивувався. Я колись мав розмову з Бушем-старшим. Я йому розповідаю, що в Україні держава заготовила недостатню кількість зерна, немає того і того. Він на мене так дивно дивиться і каже: "Я вас не розумію. При чому тут держава? Це мають заготовляти відповідні структури", - зазначив він. Втім Кравчук вважає, що позиція Януковича має вирішальне значення, але він не вирішує всього.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не може сам ухвалити рішення про лікування Тимошенко за кордоном - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути