вівторок, 17 жовтня 2006 16:11

Янукович не хоче віддавати Ющенку "Укрспецекспорт"

Заступник міністра Кабінету міністрів Олександр Лавринович заявив, що організація діяльності "Укрспецекспорту" за Конституцією належить Кабінету міністрів. Так він прокоментував рішення Президента скасувати постанову Кабміну, якою той усунув від керівництва "Укрспецекспортом" Президента та РНБО.

За його словами, відповідно до Конституції та Закону "Про управління об"єктами держвласності", організація діяльності й керівництво держпідприємствами, незалежно від їх спеціалізації, перебувають у виключній компетенції Кабінету міністрів.

Лавринович наголосив, що це також стосується призначення та звільнення керівників підприємств.

- Мова йде про господарську діяльність. Статут "Укрспецекспорту" був затверджений Кабінетом міністрів. Уряд лише вніс зміни до документу, який сам же раніше ухвалив, - зазначив Лавринович.

- Цим кроком постанова Кабінету міністрів була приведена у відповідність до вимог нової редакції Конституції та закону "Про управління об"єктами державної власності", - зазначив він.

За словами Лавриновича, до ухвалення рішення в Конституційному Суді, уряд зобов"язаний виконувати президентський указ, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не хоче віддавати Ющенку "Укрспецекспорт" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути