неділя, 08 вересня 2013 14:15

Янукович не боїться, що його "підсидять" молоді політики — експерт

Янукович не боїться, що його "підсидять" молоді політики — експерт

Опозиція демонструє інтелектуальне просування у законодавчій сфері. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Закон про судоустрій, який цього тижня презентував Яценюк, є дуже серйозним та світоглядно-виграшним. Якщо опозиція надалі консолідовано буде вносити добротні законопроекти, може перехопити гру після саміту. В такому разі виграє країна. Коли конкуренція загострюється, сторони будь-яких переговорів чи змагань якісно зростають. Поки йде боротьба за синхронізацію законодавства з Євросоюзом, де виграє влада. Але після підписання Угоди про асоціацію сценарій може суттєво змінитися. Або влада повністю перехопить гру, або для опозиції відкриються нові можливості", - зазначив він.

"У такому разі результати виборів президента будуть непередбачуваними. Зняття зовнішньо-політичного питання на 2015 рік може стати великою перевагою влади. Вектор буде фактично визначений, почнеться внутрішня робота. Від неї все залежатиме", - наголосив експерт.

За словами політолога, президенту Віктору Януковичу, аби опозиція не перехопила ініціативу, треба вийти за межі партійності в кадрах. "Потрібно розширити коло потенційних акціонерів влади. Можна запросити на роботу не персонально лідерів опозиції, а залучати молодші покоління. Кабмін зараз і так достатньо молодий, але там мають бути нові люди із західною освітою — якщо не опозиціонери, то із нейтральних середовищ. У президента немає страху, що вони його "підсидять". Українська система влади — це держава-корпорація. В її рамках все одно перемагає консенсус акціонерів. Основними утримувачами корпоративних прав є найбільші платники податків — олігархи. Правда, якщо держава змінить політику оподаткування, вони можуть збунтуватися. Але поки такого немає", - пояснив Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не боїться, що його "підсидять" молоді політики — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути