вівторок, 13 липня 2010 13:03

Янукович намагається залагодити конфлікт з Німеччиною – експерт

Янукович намагається залагодити конфлікт з Німеччиною – експерт

Політолог Олександр Палій вважає, що президент Німеччини Крістіан Вульф прийме запрошення президента Віктора Януковича відвідати з візитом Україну. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Тому що ситуацію із затриманням в Україні німецького експерта Ланге вдалося поступово згладити. Хоча вся ця історія виглядала, як демонстрація крайньої профнепридатності тих людей, які організовували всі ці дії, або як свідома диверсія проти європейського курсу України.

Тому що Німеччина – країна номер один в Евросоюзі. Думати, що на керівника фонду, який пов"язаний з правлячою партією, можна тиснути, і він припинить свої публікації – було б верхом абсурду і нерозуміння ситуації", - зазначив експерт.

За його словами, зараз Янукович намагається загладити конфлікт щодо затримки Ланге.

"Країна змушена витрачати свої дипломатичні ресурси задля того, щоб загладити одну достатньо абсурдну дію. Прорахувати наслідки цього скандалу було дуже легко. Особливо враховуючи позиції Німеччини в ЕС та тісні зв'язки німців з американцями", - зауважив Палій.

Нагадаємо, що у червні в аеропорту "Бориспіль" було затримано керівника українського представництва фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге. Німецький експерт зміг потрапити на територію України лише після втручання МЗС Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Янукович намагається залагодити конфлікт з Німеччиною – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути