четвер, 26 квітня 2012 14:25

Янукович на ЧАЕС похвалився "Укриттям" і натякнув, що чекає і в подальшому допомогу від інших країн

Янукович на ЧАЕС похвалився "Укриттям" і натякнув, що чекає і в подальшому допомогу від інших країн
Віктор Янукович запустив цикл будівництва арки ЧАЕС. Фото: korrespondent.net

Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії запуску технологічного циклу будівництва арки Чорнобильської АЕС.

"Ми є свідками визначального події в перетворенні об'єкту "Укриття" в екологічно безпечну систему - будівництва арки Чорнобильської атомної електростанції", - підкреслив голова держави.

Він особливо зазначив, що мова йде про конструкцію, яка за своїми масштабами не має аналогів в світі. "Успішна реалізація цього проекту буде гарантувати екологічну безпеку всіх прилеглих територій, зробить неможливим потрапляння радіації в атмосферу", - підкреслив Янукович.

Президент додав, що великі надії у зв'язку з цим покладаються на професійну команду, що працює на будівельному майданчику ЧАЕС. Мова йде як про замовника проекту - Чорнобильської АЕС та західних консультантів Групи управління проектом, так і про виконавців - СП "Новарка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄБРР дав Україні додатково 70 мільйонів на Чорнобиль

Глава держави подякував усім учасникам за якісне виконання завдань на підготовчому етапі монтажу Арки.

"Міжнародне співтовариство надало і продовжує надавати нашій країні фінансову і технічну допомогу. Сподіваюся і на подальшу співпрацю в цьому напрямі", - зазначив він.

Янукович додав: "Від імені України висловлюю велику подяку всім країнам-вкладникам Чорнобильського фонду "Укриття" за їхнє розуміння і дієву підтримку нашої держави в подоланні наслідків найтяжчої за всю історію людства техногенної катастрофи. Від імені України висловлюю велику подяку всім країнам-вкладникам Чорнобильського фонду "Укриття" за їхнє розуміння і дієву підтримку нашої держави в подоланні наслідків найтяжчої за всю історію людства техногенної катастрофи".

Зараз ви читаєте новину «Янукович на ЧАЕС похвалився "Укриттям" і натякнув, що чекає і в подальшому допомогу від інших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути