Ексклюзиви
середа, 01 травня 2013 06:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович може помилувати Тимошенко під тиском Європи — експерт

Янукович може помилувати Тимошенко під тиском Європи — експерт
Валерій Чалий. Фото: www.day.kiev.ua

Існує ймовірність того, що під тиском Європейського Союзу чинний президент Віктор Янукович таки може помилувати ув'язненого екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив заступник генерального директора з міжнародних питань Центру Разумкова Валерій Чалий.

Експерт переконаний, що після рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) усі вітчизняні ухвали щодо Тимошенко виглядатимуть в очах Європи нелегітимними.

"Усі подальші рішення щодо Юлії Тимошенко втратять легітимність в очах Європи, політиків та експертів", - зазначив Чалий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросуд визнав незаконним арешт Тимошенко

Він вважає, що, якщо справу екс-прем'єра й далі нагнітатимуть, це вдарить по іміджу всієї України.

"Це удар в цілому по країні, а не тільки по Тимошенко, якщо наступні справи будуть накручуватись, а рішення ніякого не буде", - наголосив експерт.

На його думку, найліпше було б у ситуації, яка склалась, помилувати опозиціонерку напередодні Вільнюського саміту "Східного партнерства", який має відбутись у листопаді цього року, й на якому очікується підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

"Найкраще тут — це, звичайно, сценарій помилування ще до листопада. Я в нього вірю мало, але під тиском, я сподіваюсь, він може здійснитись", - підсумував Чалий.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може помилувати Тимошенко під тиском Європи — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути