середа, 21 квітня 2010 15:32

Янукович може втратити владу через Шухевича і Бандеру - Тягнибок

Янукович може втратити владу через Шухевича і Бандеру - Тягнибок

Лідер ВО Свободи Олег Тягнибок вважає, що рішення Донецького апеляційного суду щодо позбавлення Романа Шухевича звання Героя України замовили у Кремлі. Про це Тягнибок сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Теперішня українська влада хоче вислужитися. І не виключено, що подібні рішення Донецького суду робилися саме під сьогоднішній візит Медведєва", - наголосив Тягнибок.

"Або це є вислужування і глупство якихось місцевих вождиків, які хочуть продемонструвати свою лояльність до влади і до Москви, або це є спрямована акція, яка може завершитися навіть втратою влади для теперішньої так званої псевдоеліти", - додав лідер ВО Свобода.

Він відзначив, що самі укази (щодо присвоєння Бандері і Шухевичу звання Героя) має право скасувати лише президент. Мовляв, рішення суду це - провокація, яка може викликати бурхливу реакцію в суспільстві.

Також Тягнибок не виключив протестних акцій і зі сторони ВО "Свободи".

"Я думаю що це будуть комплексні акції. Зараз ми намагаємося це питання юридично вирішити через апеляційний суд. Зокрема, показати абсурдність цього рішення, висміяти його через подання зустрічних позовів по інших Героях України. Якщо з"явиться відчуття, що такий указ буде підписаний президентом, то будуть не просто вуличні акції протесту, це будуть серйозні акції громадянської непокори. Вони ризикують", - заявив Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може втратити владу через Шухевича і Бандеру - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

291

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути