субота, 31 серпня 2013 17:01

Янукович може відчувати, що асоціація провалиться — нардеп

Янукович може відчувати, що асоціація провалиться — нардеп

У заяві президента про проведення референдуму щодо вступу до ЄС чи Митного союзу немає логіки. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

"По-перше, мені дивно таке чути, бо я не знаю, хто вже вступає в Євросоюз. Зараз йдеться про підписання Угоди про зону вільної торгівлі. Така сама підписувалась з Росією та іншими країнами без будь-яких референдумів. І асоціацію з СНД підписали без них. Як може проводитись референдум на таку тему? Асоціація ж не накладає жодних зобов'язань, які б обмежували суверенітет України. Може, хтось із радників таке підказав президенту. Але якщо таким в нього став Медведчук, то можна не дивуватися. По-друге, може, Янукович відчуває, що все провалилося і Угоду ніхто не буде підписувати. Тому пробує сховатися ніби то за думкою народу", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: Нам не обійтися без референдуму про вступ до ЄС чи Митного союзу

За словами нардепа, опозиція не буде підтримувати проведення референдуму. "Янукович та його команда взагалі не розуміють, що готується до підписання в листопаді у Вільнюсі. Референдум має проходити так, як в усіх країнах Європейського союзу - напередодні підписання угоди про приєднання. До неї Україна ще не готова. Зараз невідомо, коли таке може статися", - зауважив Соболєв.

Політик припускає, що Янукович хоче приховати свої реальні думки щодо виконання зобов'язань перед ЄС. "Зокрема про звільнення Тимошенко, реформування прокуратури, виборчого законодавства. Він заявив, що буде проведена переатестація міліції. Добре, що хоч говорив не про зміну назви. Ні перше, ні друге ні до чого доброго не приведе", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може відчувати, що асоціація провалиться — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути