Ексклюзиви
середа, 15 червня 2011 16:38

Янукович особисто керуватиме експериментом над здоров'ям українців

Президент Віктор Янукович особисто контролюватиме впровадження пілотного експерименту з реформування охорони здоров'я.

Як повідомили у прес-службі глави держави, на зустрічі з адміністративно-господарським активом Вінницької області Янукович підкреслив, що головною метою  розпочатої в країні реформи охорони здоров'я є покращення медичних послуг.

Відповідаючи на запитання, чому Вінниччину обрали одним із регіонів для проведення експерименту з реформування медицини, президент зазначив, що в області найгірша в Україні ситуація в медичній сфері. Насамперед, за його словами, це пов'язано з тим, що  понад 900 медичних закладів Вінниччини розташовані у сільській місцевості.

"А система охорони здоров'я у нас найгірша на селі. Тому ми прийняли рішення починати розв'язувати це питання там, де найгірше", – сказав Янукович.

Глава держави позитивно оцінив перші результати медичної реформи  протягом 5 місяців експерименту. Водночас він запевнив, що розуміє, що зміни не можуть відбутися миттєво.

Президент зауважив, що під час відвідин Черепашинецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини він побачив, що люди там уже сьогодні відчувають зміни.

"У людей з'явилася можливість поруч з домом отримати і послуги, і якісні консультації. Фактично запроваджується система сімейного лікаря, – зазначив глава держави. - Сімейні лікарі мають можливість своєчасно проконсультувати і направити до районної чи спеціалізованої  обласної лікарні".

Зараз ви читаєте новину «Янукович особисто керуватиме експериментом над здоров'ям українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути