четвер, 23 грудня 2010 16:28

Янукович коштуватиме для українців 3,2 мільярда - Шкіль

Янукович коштуватиме для українців 3,2 мільярда - Шкіль

Прийнятий бюджет на 2011 рік не передбачає ніякого поліпшення життя українців. Про це в ексклюзивному коментарі ForUm'у заявив народний депутат, член фракції БЮТ Андрій Шкіль.

Він стверджує, що в ухваленому законі збільшуються тільки "корупційні складові під маркою проведення Євро-2012 та утримання силових структур, зокрема, прокурати, СБУ, МВС, для "побудови демократії".

Коментуючи заяву лідера фракції ПР Олександра Єфремова про те, що бюджет - це подарунок для кожного українця, Шкіль іронічно зазначив: "Ну так, звичайно, все саме так! Ви ж розумієте: що повинен говорити керівник фракції більшості, фактично розпорядник парламенту від Кабміну? Дивно було б почути від нього іншу версію. Цей бюджет легко розкритикувати. Але якщо говорити об'єктивно, що таке збільшення: було один - стало два, правильно? Цього немає. Там немає балансу. 30% бюджету вони ховають. Але якщо розібратися, там 17% дефіциту. Але це прямий, а є ще опосередкований ".

Шкіль розкритикував те, що на фінансування ДУС виділено на 100 мільйонів більше. "Це пряме збільшення безпосереднього фінансування Президента. А загалом воно (фінансування Глави держави - ред.) зросло на мільярд - і стало 3,2 мільярда ", - сказав він.

Що стосується збільшення фінансування прокуратури, то Шкіль вважає це недоречним. Він повідомив, що зараз "районний прокурор заробляє у середньому тисяч на п'ять більше, ніж народний депутат". "Я вже мовчу про обласних прокурорів і тих, які у Генпрокуратурі. Я сумніваюся, що збільшення торкнеться пересічних слідчих", - сказав бютівець.

Він переконаний, що зі збільшенням фінансування інших силових відомств це не відіб'ється на зарплаті рядових службовців. "Закуплять всяку техніку, прослушку - і будуватимуть "демократію". Не згоден - у в'язницю", - обурився Шкіль.

Парламентарій також зазначив, що у бюджеті не збільшено фінансування Збройних Сил України. "Ви подивіться на армію - там збільшення становить нуль", - сказав бютівець.

У той же час Шкіль вважає перемогою збільшення фінансування програми "Шкільний автобус".

Сьогодні Верховна Рада прийняла державний бюджет на 2011 рік.

У проекті держбюджету-2011 планується зростання доходів у порівнянні з держбюджетом-2010 на 11,4% - 281 млрд 464 млн 879,4 тис. грн, видатків - на 5,3%, до 321 млрд 948 млн 850,3 тис. грн і скорочення дефіциту на 28,2% - до 38840 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Янукович коштуватиме для українців 3,2 мільярда - Шкіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути