четвер, 16 вересня 2010 09:20

Янукович і ко ведуть Україну до ізоляції - експерт

Янукович і ко ведуть Україну до ізоляції - експерт

Заява Європейської народної партії стосовно ситуації зі свободою - це своєрідне останнє попередження для української влади.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Це дзвіночок причому дзвіночок не зовсім тихий, хоча все було м"яко сказано. Нам натякнули, що за ситуацією пильно спостерігають і можуть вжити заходів", - зауважив політолог

За словами експерта, якщо влада буде "продовжувати в тому ж дусі, то Україна може опинитися в ізоляції".

"Хоча я думаю це на початку буде такий собі політичний карантин, який може наступити після 31 жовтня. Він нічого хорошого для економіки не призведе. Крім того, можуть початися дуже серйозні проблеми з отриманням віз для звичайних громадян", - зауважив політолог.

На думку Віталія Бали, влада поки що не розуміє можливих руйнівних наслідків ігнорування попереджень представників ЄС щодо ситуації зі свободою слова.

"Я сподіваюся, якщо не найближче оточення, то хоча б радники президента Януковича достукаються до нього, що насправді такі речі є чутливими для європейців, бо на цих цінностях вони приходять до влади"

Відповідаючи на репліку заступника голови АП Ганни Герман про те, що заява ЄНП є політичним замовленням Віталій Бала зазначив: "Це як раз є і свідченням цього не розуміння. Вже більше півроку, як нова команда при владі, а вони все продовжують говорити, що у всьому винна Тимошенко. Виявляється, вона така всесильна, що може такі речі робити...Треба розуміти, що у кожної країни тут(в Україні-ред.) є посольство, яке моніторить ситуацію, тому казати, що Тимошенко полетіла на Марс і все розказала - ну це не серйозно"

"Напевне тільки на Банковій не бачать проблемою з правами людини. То влада вказує де збиратися, то ліквідовує Ради. Така поведінка влади ні до чого хорошого в стосунках з Західним світом не призведе..Або ти граєш по правилах, або з тобою ніхто за один стіл не сяде", - резюмував політолог.

Нагадаємо, що Європейська народна партія закликала українську владу припинити антидемократичні дії

Зараз ви читаєте новину «Янукович і ко ведуть Україну до ізоляції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути