Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2013 20:50

Янукович хоче розділити відповідальність за звільнення Тимошенко - експерт

Янукович хоче розділити відповідальність за звільнення Тимошенко - експерт
Олександр Сушко Фото: glavcom.ua

Президент України Віктор Янукович хоче розділити свою відповідальність за звільнення Юлії Тимошенко. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі сказав Олександр Сушко, науковий директор Інституту Євро-Антлантичного співробітництва, коментуючи слова глави держави про те, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливість лікування засудженої екс-прем'єрки.

"Очевидно, що в Європі зараз розуміють декілька простих речей. Перше, що президент України не готовий брати на себе самостійну відповідальність за те, щоб робити якийсь крок. Тобто він хоче розділити цю відповідальність. В принципі до цього ставляться з розумінням. Тому що це певний політичний запит на те, щоб відповідальність за рішення була розділена: парламент приймає закон, президент його підписує, на підставі цього закону суд приймає відповідне рішення", - вважає експерт.

За його словами, у такому сценарію можливий прокол на будь-якому етапі.

"Хитра комбінація, однак вона має свою політичну логіку. І в принципі, йдеться про те, що розглядається, що такий варіант можливий. Однак у ньому занадто багато перемінних, а отже багато ризиків. Майже на кожному етапі можливий прокол, збій сценарію. Тому немає ніяких гарантій", - зазначив Сушко.

Він зазначив, що такий сценарій є дискомфортним для будь-кого зі сторін.

"Фактично цей сценарій не приємний для кожної зі сторін, він надзвичайно дискомфортний. Тому це виклик перед політичним класом, перед тими групами, без яких це рішення не відбудеться. Це розуміють у Європі і це покладає велику відповідальність на весь політичний клас", - додав Сушко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче розділити відповідальність за звільнення Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути