четвер, 17 січня 2013 13:27

Янукович хоче встановити нові правила гри, тому попередньо виніс "китайське попередження" Азарову

Янукович хоче встановити нові правила гри, тому попередньо виніс "китайське попередження" Азарову
Фото: politdengi.com.ua

Різка критика президента України Віктора Януковича роботи прем'єр-міністра Миколи Азарова та уряду — це сигнал, що президент хоче встановити нові правила гри і змусити уряд працювати по новому.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

Політолог переконаний, що така жорстка позиція "означає, що Віктор Янукович став на бік, так званої, "молодої команди", яку він сьогодні привів до влади".

"Він дає зрозуміти, що з їхньою допомогою хоче встановити нові правила гри і змусити уряд працювати по новому. Це перший момент. Другий момент — це можна розцінювати як "китайське попередження" Миколі Яновичу", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович назвав роботу прем'єр-міністра саботажем

Також, говорячи про продовження такої ситуації, він зауважив: "Тут уже все залежить, в тому числі, від того, яка розмова відбудеться між Віктором Федоровичем та Миколою Яновичем поза камерами, софітами і мікрофонами".

Окрім того, він висловив думку, що, якщо не вдасться досягти компромісу та порозуміння президенту та прем'єру, то другому доведеться піти: "Я не думаю, що Миколу Яновича ставили на три тижня, щоб потім отак просто зняти. В даній ситуації, принаймні, хочеться вірити, що президенту та прем'єру вдасться досягти якогось компромісу. Якщо цього не станеться, то комусь доведеться піти, і цей хтось — не Янукович".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тюремники не можуть припинити відеоспостереження за Тимошенко, бо відповідають за неї головою" - експерт

Говорячи про те, чому саме зараз настигла така ситуація, він зауважив: "Кризова ситуація в економіці, криза в державі, а вона вимагає злагоджених дій, блискавичних рішень, а також того, щоб кожен чиновник не боявся брати на себе відповідальність". "Також необхідно забезпечити виконавську дисципліну. В сукупності це потребує нових підходів, і коли замість пошуків цих підходів починається з'ясування, хто головний, то це не здорова ситуація", - резюмував експерт.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович назвав роботу прем'єр-міністра Миколи Азарова саботажем і запевнив, що нашим урядовцям бракує духовності і волі, щоб відмовитись від минулого життя.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче встановити нові правила гри, тому попередньо виніс "китайське попередження" Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути