четвер, 21 січня 2010 17:06

Янукович хоче відати газову "трубу" консорціуму

Янукович хоче відати газову "трубу" консорціуму
Кандидат у Президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович виступає за створення консорціуму з реконструкції та експлуатації української газотранспортної системи. Про це він сказав в ефірі Миколаївської обласної телерадіокомпанії.

"Я вноситиму пропозиції у створення газотранспортного консорціуму в Україні для експлуатації наявної газотранспортної системи, реконструкції її з метою збільшення обсягів прокачування газу", - сказав Янукович.

Також він нагадав, що необхідно переглянути газові угоди з Росією. "Потрібно переглядати газові угоди, і я це питання ставитиму перед нашими партнерами - перед Росією, і я ставитиму це питання в площині справедливої ціни", - сказав Янукович.

За його словами, такі дії разом з можливою участю України в консорціумах зі створення газопроводів "Північний потік" і "Південний потік" створять умови захисту національних інтересів.

Нагадаємо, Янукович вважає, що Україна повинна взяти участь в будівництві газопроводів "Північний потік" і "Південний потік".

Янукович також висловив надію на відновлення партнерських відносин з Росією в газовій сфері після виборів Президента.

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін пропонує повернутися до питання створення Міжнародного консорціуму за участю російських, європейських і українських компаній, який узяв би в оренду українську газотранспортну систему (ГТС).

За підсумками міжнародної конференції в Брюсселі 23 березня 2009 року було підписано спільну заяву Кабміну і Європейської комісії, згідно з якою уряд зобов"язується забезпечити незалежність оператора ГТС України, забезпечити відповідно до міжнародних стандартів прозорість і відвертість позичальника, призначеного для здійснення модернізації ГТС, надавати третім сторонам доступ до сховищ.

У січні під час газового конфлікту, прем"єр-міністр Росії Володимир Путін неодноразово заявляв про готовність брати участь в приватизації української ГТС, а також висловлювався за відновлення газотранспортного консорціуму зі спільного управління газотранспортною системою України.

У свою чергу Президент Віктор Ющенко відзначав, що Україна зацікавлена в залученні американських компаній для модернізації української газотранспортної системи.

Прем"єр-міністр Юлія Тимощенко раніше запросила Росію до участі в модернізації своєї газотранспортної системи (ГТС), передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче відати газову "трубу" консорціуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути