вівторок, 16 березня 2010 13:08

Янукович хоче примирити Вашингтон і Москву та отримати гарантії безпеки

Янукович хоче примирити Вашингтон і Москву та отримати гарантії безпеки
Пропозиція президента України Віктора Януковича президентові Росії Дмитру Медведєву підписати угоду про стратегічні наступальні озброєння (СНВ) між Росією і США в Києві пов"язана з бажанням української сторони отримати додаткові гарантії безпеки, вважають в українському оборонному відомстві.

Як розповів представник Міноборони, таким чином, новий президент хоче засвідчити внесок країни в нормалізацію відносин між Росією і США, а також отримати певні гарантії безпеки.

"Ми пропонуємо Москві і Вашингтону нейтральну територію для підписання такого важливого документа і таким чином зробимо свій внесок в налагодженні відносин між цими країнами. Крім того, Київ розраховує на додаткові гарантії безпеки", - сказали в Мінобороні.

Нагадаємо, що Янукович в ході свого візиту до Москви 5 березня поточного року запропонував російському колезі Медведєву підписати угоду по СНВ з Вашингтоном у Києві. Цю тему повинні у вівторок обговорити глави зовнішньополітичних відомств України і Росії.

Як відомо, підготовка нового договору по СНВ між Росією і США знаходиться на завершальному етапі. Новий документ прийде на зміну договору СНВ-1, термін дії якого закінчився 5 грудня 2009 року.

Договір СНВ-1 був підписаний 31 липня 1991 року в Москві і набув чинності 5 грудня 1994 року - через декілька років після розпаду СРСР. У МЗС РФ заявили, що Росія і США повністю виконали свої зобов"язання за цією угодою.

Новий договір припускає подальше скорочення боєголовок і носіїв.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче примирити Вашингтон і Москву та отримати гарантії безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути